Important Stuff and the importance of empowerment

Important Stuff werkt vanaf 2008 in Nepal en voelt zich zeer verbonden met de met de bevolking.
Een jaar na de aardbeving in Nepal op 25 april 2015, leven naar schatting nog steeds vier miljoen mensen in tijdelijke onderkomens en onder omstandigheden die een bedreiging vormen voor gezondheid en welzijn. Meer dan 800.000 huizen werden beschadigd of verwoest en onderdak blijft een prioriteit bij de wederopbouw.

Naast dat het van belang is dat metselaars, timmerlieden en de gemeenschap training krijgen in aardbeving bestendige bouwtechnieken is het ook van belang dat de bevolking in staat wordt gesteld zelf de problemen op te lossen en de vervulling van rechten en basale behoeften op te eisen.
Vrouwen spelen een bijzondere rol in Nepal; ze vormen de spil van de samenleving.
Naast het voeren van de huishouding en de verzorging van kinderen en ouderen, werken velen van hen ook nog buitenshuis. De vrouwen van Syafru sparen voor een distributieruimte van waaruit ze hun zelf geteelde groente kunnen verkopen. Door deel te nemen aan empowerment programma van de Nepalese Karuna Foundation, leren zij hoe ze dit het best kunnen aanpakken en worden ze geschoold en gesteund in professionalisering

10% voor jou, 40% voor een Nepalese vrouw

Important Stuff wil graag een steentje (blijven) bijdragen en houdt daarom vanaf 25 april tot 1 juni een speciale actie. Koop je in deze periode iets in onze webshop, dan krijg jij 10% korting en er gaat maar liefs 40% van je aankoopbedrag naar het project in Syafru.
Important Stuff doet dit via de Stichting Waterdragers die in Syafru, een door de aardbeving zwaar getroffen dorp in het noorden van Nepal, met de Karuna Foundation werkt aan de empowerment van vrouwen, kinderen en gehandicapten.

Dunche tenten1

Earthquake Damage Earthquake damage syafruwomen
Social Empowerment