Over ons

Important Stuff ontwerpt vilten woonaccessoires.
Hollands design, natuurlijke materialen en Nepalees vakmanschap resulteert in mooie producten, op een eerlijke manier gemaakt.

Al onze producten worden handgemaakt op een fair trade basis door kleine producenten in de vallei rond Kathmandu in Nepal.
Doordat het vilten een zeer arbeidsintensief proces is, is de productie laag. We kunnen gerust spreken van een limited edition en het handwerk maakt al onze producten ook nog eens uniek.
Important Stuff werkt samen met vakvrouwen en heeft hiermee persoonlijk en direct contact, hierdoor hebben we zelf ondervonden hoe groot de impact van een nog kleine onderneming kan zijn op hun ontwikkeling en levensomstandigheden.

Mooie producten met een eerlijk karakter maken om daarmee tevens de economische situatie in een van armste landen ter wereld te helpen verbeteren; Dát is Important Stuff

Voor Important Stuff is eerlijke handel vanzelfsprekend; goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke betaling zijn de basis. Daarnaast gaat een gedeelte van de winst terug naar projecten in Nepal.

Leer om je eigen koe te melken maar ook om iemand anders dak te repareren
Nepalees gezegde